Castrum

Praeses: Milena De Paepe v. Draecske (e-mail)
Ab-actis: Philippe Anné v. Friar Tuck (e-mail)


Kameraden en Confraters,


Na een maand pauze om iedereen even terug zin te doen krijgen in een Castrum activiteit gaan we er volgende maand weer induiken. En om iets van oude gewoontes terug op te pikken in de aanloop van het rijk der vrijheid gaan we iets doen waar Castrum goed in is: Speechen!


Iedereen (buiten praesidium en jury) die zin heeft mag zich inschrijven via abactis@castrum.be of praeses@castrum.be om te mee proberen te bewijzen dat de lockdown hun gevoel voor expressie en gevatheid niet heeft aangetast en om mee te dingen naar de titel Digitaal Speechkampioen!


Naar analogon met de vertrouwde Speech cantus zal deze speechactiviteit bestaan uit 3 rondes, waarvan je de eerste volledig kan voorbereiden.Uiteraard begin je elke speech met de formele aanhef ‘Senior, comillitones’ (of ‘Meester, commilitones’ voor schachten) en beëindig je de speech de formele afsluiting ‘Dixit.’


Voor de eerste ronde bereid je een speech voor van 5 tot 10 minuten, met de volgende restrictie: ‘De eerste en laatste zin (met uitzondering van de formele aanhef en afsluiting) moeten, woord voor woord, dezelfde zin zijn, maar de inhoudelijke toon moet ten minste tweemaal sterk veranderen gedurende de speech.’

(Voorbeelden voor sterke toonsveranderingen zijn bijvoorbeeld van serieus naar hilarisch of van diep melancholisch naar jubilant.)


Informatie over de andere speeches krijg je tijdens het evenement zelf, het praesidium behoudt het voorrecht om het aantal rondes met 1 in te korten als we een groot aantal inschrijvingen ontvangen. 


Voor zij die niet graag zelf speechen: we voorzien voldoende colloquia zodat ook jullie een actieve inbreng in de activiteit hebben. Maar kom vooral ook om te luisteren en te leren van de grote Castrum speechers!


UVCF Castrum!

Kort samengevat:
Wanneer: 06/05/2021
Waar: De Castrum Discord Server ( https://discord.gg/aRGq52x )
Hoe laat: 20h00 Colloquim, 20h30 Beginnen de Speeches
Dresscode: Stadskledij (jasje, dasje)

 
Facebook
Om je inschrijving aan te passen, klik hier.