Castrum

Praeses: Philippe Anné v. Friar Tuck (e-mail)
Ab-actis: William Mostmans v. Windsor (e-mail)


Kameraden en confraters

 

Nu we allen bekomen zijn van een smaakvolle bierproefavond, is het tijd om reikhalzend uit te kijken naar de instroom van vers bloed in onze club. Maandag 25 oktober is het namelijk tijd voor onze verkoopcantus, de avond waarop we onze kersverse schachten aan ervaren peters en meters koppelen! Traditiegetrouw gaat deze door in de Wagetol, en vanzelfsprekend in gepaste Castrumkledij. Zoals vorige cantus aangekondigd, zullen we bij deze en komende cantussen gebruik maken van de Antwerpse codex. Wie er nog geen ter beschikking heeft, kan deze aankopen aan tien euro bij onze quaestor. In het licht van deze keuze zullen er ook geen gelegenheidscodices meer voorzien worden. 

Aangezien coronabesmettingen terug in stijgende lijn gaan en de ruimte eerder besloten is, vragen we alle aanwezigen om bewijs van vaccinatie of negatieve test (bv. via de CovidSafe-app) te voorzien op verzoek, teneinde de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers zo goed mogelijk te garanderen. 

Uiteraard is er voor geïnteresseerden nog steeds plaats in onze schachtenbak. Kandidaat-schachten kunnen zich aanmelden bij onze schachtenmeester Mazikeen via het adres schachtenmeester@castrum.be of via bericht naar onze Facebookpagina (als tekst, video of wat je zelf verkiest). We verzoeken graag om te vermelden wie je bent, waarom je gedoopt wil worden bij Castrum, en welke talenten of passies je wil inzetten om bij te dragen aan onze club met je ontgroeningsopdracht. Zo kunnen we een optimale match met een potentiële peter/meter vinden. Ontgroeningsopdrachten worden op een latere datum concreet vastgelegd in overleg tussen schacht, peter/meter en onze schachtenmeester.

De verkoop zelf volgt het klassieke Castrumformaat, waarbij kandidaat-peters en -meters vragen kunnen stellen aan de schachten. Na de laatste vraag en het hoogste bod kan er cash of digitaal betaald worden. Zoals steeds komen alleen ontgroende Castrumcommilitones in aanmerking om het peterschap op zich te nemen. We vragen zowel schachten als peters & meters om tijdens het academiejaar frequent contact te bewaren, zodat ontgroeningsopdrachten tijdig en kwalitatief uitgevoerd kunnen worden (uiteraard met respect voor ieders beschikbare tijd). Eventuele vragen kunnen steeds gericht worden aan ons praesidium, per mail, Facebookbericht of op de cantus zelf. 

Heb je echt echt écht geen kans om erbij te zijn maandagavond, maar wel interesse om onze club te vervoegen? Laat ons dan zeker een berichtje, zodat we alle kandidaten kunnen koppelen aan een peter of meter. Noteer ook zeker de data van komende cantussen in je kalender, namelijk onze nieuweliedjescantus op 24 november (Wagetol) en onze hoogofficiële galacantus op 10 december (Gildenhuis Moretusburg, Hoboken). 

 

UVCF Castrum!

 

Kort samengevat:
Wanneer: maandag 25 oktober 2021
Waar: Wagetol 
Hoe laat: 19h30 schachten, 20h00 welkom, 20h30 Io Vivat
Hoeveel: EUR 8 voor leden, EUR 13 voor niet-leden, EUR 5 voor nieuwkomers,
EUR 5/6 voor waterdrinkers (lid/niet-lid)
Dresscode: stadskledij

 
Facebook
Om je inschrijving aan te passen, klik hier.