Castrum

Praeses: Michael Tourné v. Shady (e-mail)
Ab-actis: Tom Desmet v. Trommel (e-mail)


Kameraden en confraters,

Op 5 mei gaan Gaudia en Castrum opnieuw de verbroederingstoer op. Niets beter om te verbroederen, dan samen een beetje cultuur gaan opsnuiven met onze Leuvense vrienden.

Wij hadden daarvoor gedacht aan een stukje cultureel erfgoed, meer bepaald een klein onderdeeltje van onze biercultuur. Onze biercultuur behoort immers tot de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, aldus UNESCO. Dus qua cultureel gehalte kan dat wel tellen, denken we zo. En laat 5 mei nu toch toevallig samenvallen met de jaarlijkse hoogmis van Geuze en Lambiekbieren. Hoe straf kan toeval zijn...

Castrum en Gaudia zakken met andere woorden, als verenigde Antwerps-Leuvense delegatie, samen af naar de Toer de Geuze. Dit is een evenement waarbij verschillende brouwerijen en stekerijen hun deuren openstellen voor bezoekers.

Concreet:
Castrum legt een bus in vanuit Antwerpen, die stipt vertrekt om 9u15 aan station Antwerpen Berchem. Kostprijs voor de volledige dag: 25 € per persoon.
Gaudia regelt een carpool vanuit Leuven. Zij die willen carpoolen vanuit Leuven kunnen gerust iemand van het bestuur van Gaudia aanspreken.
Tijdens onze tocht doorheen het Pajottenland bezoeken we Oud Beersel, Timmermans, De Cam, Tilquin en Boon alwaar onze carpoolende medemensen terzelfder tijd halt zullen houden. We leggen uiteraard dezelfde route af en verbroederen dus enkele keren tussen pot en pint.
Omstreets 18u zullen onze wegen weer scheiden en vertrekt onze bus weer richting onze koekenstad.

Wil je graag mee gaan met de Castrum bustoer? Dan kan je je plekje boeken via deze link.

Voor de mensen die echter niet kunnen wachten tot 5 mei om met Castrum op pad te gaan hebben we nog een datum om in de agenda te noteren. Op 25 april trekken we met een delegatie naar Sint-Katelijne-Waver voor de Cantus ad Codicem van Mereta. Wie mee wil mag een mailtje sturen naar neemmemee@castrum.be.

Ziezo, tijd om die agenda erbij te halen en deze twee data neer te pennen.

Tot dan en daar!

UVCF Castrum!

Kort samengevat:

  • Wanneer: zondag 5 mei 2019
  • Waar: Vertrek: station Antwerpen Berchem
  • Hoe laat:
    • Vertrek is voorzien om stipt 9u15
    • We vertrekken terug richting Antwerpen rond 18u
  • Hoeveel: 25€
  • Dresscode: casual
 
Facebook
Om je inschrijving aan te passen, klik hier.