Castrum

Praeses: Michael Tourné v. Shady (e-mail)
Ab-actis: Tom Desmet v. Trommel (e-mail)


Kameraden en confraters,

De verkiezingsstrijd is gestreden, de bollekes ingekleurd en de nieuwe praeses is bekend. Proficiat Bolleke met je overwinning en heel veel succes volgend academiejaar als derde vrouwelijke praeses!

Proficiat ook aan Scherf met het verlaten van de schachtenbak en een nieuw couleurartikel toe te voegen bij de Castrum-garderobe. De Castrum kousen zijn binnenkort beschikbaar in onze webshop.

Voor onze zomeractiviteit trekken we dit jaar naar de Antwerpse onderwereld. Letterlijk dan.

We verkennen, met een gids, gedurende twee uur de stad onder de stad, de ruien. Dit verborgen complex huisvest een enorme geschiedenis in de onderbuik van onze stad. De krochten en gewelven, bruggen en riolen vertellen het verhaal van het rijke verleden van een havenstad in volle historische ontwikkeling. Een echte aanrader. De wandeling zelf komt neer op 25€ per persoon. Om 13u30 kunnen zij die willen hun rugzak en dergelijk achterlaten in de Wagetol, om 14u15 spreken we aan aan de ingang van de ruien (Suikerrui 21 in Antwerpen).

Nadien gaan we nog een hapje eten met hen die willen. Uiteraard staat het iedereen vrij om wel of niet mee te gaan. Om praktische redenen vragen we hiervoor geen vast bedrag op voorhand, Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij/zij wil eten zonder beperkt te zijn door een groepsbudget.

Inschrijven voor de dag (met of zonder eten) kan je hier en wel tot 1 juli. En inschrijven is belangrijk, want het aantal plaatsen is beperkt

Afsluiten doen we deze dag in de Wagetol met de laatste cantus die volledig door Shady zal worden voorgezeten. Uiteraard staat die cantus ook open voor niet-wandelaars.

Nog een laatste boodschap van alegemeen nut: op donderdag 1 augustus zal de laatste cantus van dit academiejaar plaatsvinden, de overdrachtscantus alwaar Bolleke in het zadel zal worden gehesen.

UVCF Castrum!R

Kort samengevat:

 • Wanneer: Zaterdag 13 juli 2019
 • Waar: De Wagetol en dan naar de Ruien (suikerrui 21)
 • Hoe laat: 13u30 wagetol of 14u15 aan de ingang van de ruien
 • Hoeveel:
  • Ruien: 25 €
  • Cantus: €8 leden; €13 niet-leden; €5 nieuwkomers;
   €5 waterdrinkers (lid); €6 waterdrinkers (niet-lid)
 • Dresscode: gewoon alledaags
 
Facebook
Om je inschrijving aan te passen, klik hier.