Castrum aanpassing schachtenopdracht

Commilitones, confraters,

 

Zoals op de vorige cantus vermeld werd, zullen er dit jaar nieuwe regels zijn in verband met de schachtenopdracht.

 

Schachten worden vanaf dit jaar op minstens 50% van de activiteiten verwacht. Een ultieme manier om kaf van koren te scheiden, en om gemotiveerde schachten niet met al het werk op te zadelen.

 

Schachten krijgen vanaf dit jaar maximum twee jaar (in theorie anderhalf jaar gezien de schachten in december gedoopt worden) om hun opdracht te volbrengen. Indien de schacht toch meer tijd zou nodig hebben, kan dit door de peter of meter worden aangevraagd bij het praesidium.

 

Ook is er overeengekomen dat er enkel nog in mei op de ontgroeningscantus schachten ontgroend zullen worden. Uitzonderingen worden enkel gemaakt bij tijdsgebrek (i.e. teveel schachten op de ontgroeningscantus) of via de peter/meter in overleg met het praesidium. Iedereen die nu schacht is heeft nog tot de ontgroeningscantus in mei 2018 om zijn/haar taak af te maken.

 

Naast meer plaats in de schachtenbak voor nieuwe schachten, hopen wij dat gedoopte schachten die hun motivatie kwijt zijn, met deze regels een boost krijgen om hun opdracht af te werken en zo niet voor eeuwig in de schachtenbak blijven zitten 😉 

Reacties zijn gesloten.