Castrum verwacht op haar cantussen dat de corona getooid gaat in verzorgde, stijlvolle kledij. Daar waar de regels vroeger bijzonder klassiek waren en een Tenue de Ville voorschreven was, willen we hier toch graag enige versoepelende nuance aan toevoegen.

Stadskledij draagt uiteraard nog steeds de voorkeur weg. Ter titel van inlichting, stadskledij is niet de outfit waarmee je naar ’t stad gaat, maar omvat voor de heren een pak met (effen) hemd en das. Voor de vrouwen is dat normaal gezien een broekpak, mantelpak of een chique jurk tot aan de knieën. Dit alles uiteraard vergezeld van bijpassende ‘geklede’ schoenen. Het gaat hier dus om een meer formeel voorkomen dan wat men als ‘casual’ omschrijft. Send casual Friday down the laundry chute!

Echter, wat de heren betreft, het principe en de verplichting van een das te dragen onderschrijven we niet meer als regel. Het formelere karakter van de outfit daarentegen wel.

Ook de vrouwen, die doorgaans meer toepasselijke kledingstukken hebben hangen om uit te kiezen, willen wij graag verzoeken ‘opgekleed’ en in formelere outfit te verschijnen.

‘Opgekleed’ is uiteraard een bijzonder ruim en rekbaar begrip. Bij Castrum wil dat zeggen dat T-shirts, shorts, polo’s, hoodies en dergelijke volstrekt uit den boze zijn. Een minimum vereiste is dat een deftige jeansbroek gedragen wordt. Bij voorkeur zelfs een meer ‘geklede’ broek dan jeans.

Aangezien tenue de ville nog steeds de voorkeur geniet en vertegenwoordigd wordt, willen we dan ook stimuleren om ten aanzien van die outfit niet (mateloos) underdressed te komen.

Kortom, we verzoeken om ‘casual chic’, of toch liefst net dat ietsje meer.

En mocht het geheel dan nog qua kleuren en motieven inderdaad te combineren zijn, verdien je zeker een knokeltje.